Karmy Whiskas w galaretce jako zbilansowany pokarm dla kota

Karmy Whiskas w galaretce są bogate w mięso. Nie zawierają sztucznych barwników i dodatków smakowych. Przygotowane są przy współpracy z weterynarzami i dietetykami z Waltham, instytucją, która jest autorytetem w dziedzinie pielęgnacji i żywienia zwierząt domowych.

Warto podawać swoim kotom karmy, bowiem są to specjalistyczne produkty przygotowane z myślą o potrzebach żywieniowych tych zwierząt. Zapewniają im zbilansowany pokarm. Karma Whiskas zawiera kawałki delikatnego świeżego mięsa, które stanowią źródło niezbędnych składników odżywczych i mineralnych. Zatopione są one w galaretce, którą z pewnością polubi każdy kot. Produkt bogaty jest także w białko, kwasy tłuszczowe i witaminy, które zapewnią twojemu pupilowi odporność przed chorobami oraz mnóstwo niezbędnej każdego dnia energii. Dodatkowo karmy zawierają w swoim składzie witaminę E, kwas linolowy oraz składniki mineralne, które pomagają w utrzymaniu miękkiej i jedwabistej sierści kota.

Szczegółowy skład karmy

Karmy Whiskas w galaretce zawierają: białko (8%), tłuszcz (4,5%), popiół (2,5%), błonnik (0,3%), wilgotność (82%). Mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego min. 4%, świeże mięso min. 4%. Do wyboru są karmy z mięsem drobiowym, cielęcym, z indyka oraz z kaczki. Produkty te ponadto zawierają oleje i tłuszcze, roślinne ekstrakty białkowe, składniki mineralne oraz zboża.

Jak przygotowywać i stosować karmę?

Sposób karmienia wygląda następująco: przyjmując, że dorosły kot waży 4 kg, będzie on potrzebował 2/3 puszki lub 1/3 puszki + 30 g karmy suchej Whiskas dziennie. Producent zaleca podawanie zwierzęciu zarówno karmę mokrą, jak i karmę suchą. Warto także pamiętać o tym, żeby ilość karmy dostosowywać do poziomu aktywności i kondycji kota. Ponadto należy zapewnić swojemu pupilowi stały dostęp do wody pitnej.

Przechowywanie karmy

Ważne jest odpowiednie przechowywanie pokarmu, tak więc po otwarciu karmę należy przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce.